Thursday 14 April 2011

History_Of_Pie


Back to 9500BC, Egyptians used to enjoy a tasty honey filling inside a cover of oats, wheat, rye and barley to make sweet pastries. Historians say the Greeks created a flour and water paste to wrap around meat so it was easier to carry on the long sea journeys. The Romans added salts and spices to preserve the flavour of the meat. Pie cooking spread through Europe with regional variations made from local foods and available meats.

However, it is the UK where pies came into their own as "the working man´s lunch". With their chunky fillings of meat, vegetables and gravy packed into delicious pastry, they provided a complete hand-held meal without the need for knives and forks.
Inhabitants of Wigan, in Greater Manchester, are known as "pie-eaters", a nickname that dates from the 1926 General Strike when starving miners were said to be eating humble pie when they were forced back to work.

The World Pie Eating Championship takes place in the town every year. Reigning champ Neil Collier took only 23.91 seconds to down his steaming meat pie.

In England there is the well-known "British pie week" which it is hold on 7-13 March. All the supermarkets and local markets offer great variety of pies and pies recipes to celebrate altogether. My favorites are the "chicken and mushrooms pie" and also the "small handmade pork-pie"...delicious!!!

Allá por el año 9500BC, Los Egipcios solían disfrutar de un delicioso relleno de miel cubierto con avena, trigo, centeno y cebada para hacer dulces pastelitos.
Historiadores dicen que los Griegos crearon con harina y agua una masa para envolver la carne y así facilitar su transporte en sus largos viajes por mar. Más tarde, los Romanos añadieron sales y especias para conservar el sabor de la carne. Entonces la creación del pastel o empanada se difundió por toda Europa  con sus distintas variaciones dependiendo la región y la carne disponible.

Sin embargo, es en UK dónde las empanadas se convirtieron en "el almuerzo de los trabajadores". Con sus gruesos rellenos de carne, verduras y jugo de carne envueltos en deliciosas masas, proveían una comida completa sin el uso de cuchillos y tenedores.

Los habitantes de Wigan, Greater Manchester, son conocidos como los "comedores de empanada", un sobrenombre que fecha desde la Huelga General en 1926 cuando los hambrientos mineros comían una modesta empanada y eran forzados a volver al duro trabajo. Desde entonces y cada año, el campeonato mundial de empanadas se lleva a cabo en esta ciudad, siendo el actual campeón Neil Collier que tardó sólo 23.91 segundos en comerse su empanada de carne.


En Inglaterra, se celebra la "Semana de la empanada Británica" la cual es del 7 al 13 de Marzo; todos los supermecados y mercados locales se llenan de estos pastelitos y empanadas, ofreciendo una gran variedad para festejarlo todos juntos.
Mis favoritas son: la de pollo con champiñones y la de cerdo... simplemente deliciosas!!!



Wednesday 13 April 2011

The_Royal_Wedding


Most of people know that on 29 April at 11 a.m., Kate Middleton will take her place in history when she will say "I do" to Prince William in Westminster Abbey. Kate will be stepping into a new life that only few of us can imagine, a fairy tale come true.

Diana was always proud of William as she always said: "The country is lucky to have William". She always knew how important it would be for William to marry a woman who could deal with the pressure of the royal family.

Now, everybody is getting ready for the big day and preparing for the "happy union". Some people already walked along the procession route in order to get the best view possible and do not miss any detail. Some other people want to throw themselves in a street party to remember, so everybody will enjoy and celebrate the magic of the day. 

In local magazines are being published the "29 must-haves" to celebrate this day in style. (in the photo below you can find them ;)

Long and Happy life to Prince William & Catherine Middleton!!!

La mayoría de las personas saben que el 29 de Abril a las 11 de la mañana, Kate Middleton pasará a la historia cuando ella diga el "sí, quiero" al Principe Guillermo de Inglaterra, en la Abadía de Westminster. Kate pasará a una nueva vida que sólo unos pocos pueden imaginar, un cuento de hadas hecho realidad.

Diana siempre estuvo orgullosa de su hijo Guillermo y siempre decía: "Inglaterra es afortunada de tener a Guillermo". Ella siempre pensó lo importante que era para él casarse con una mujer capaz de aguantar la presión de la familia real. 

Estos días, todo el mundo se preparapara el gran día y para la "Feliz unión". Algunas personas han recorrido las calles y lugares por dónde pasarán los novios para poder encontrar la mejor vista y posición y no perderse ningún detalle. Otras personas incluso quieren celebrarlo en las calles haciendo fiestas locales, todo para recordar el gran día y celebrarlo juntos.
En algunas revistas ya han publicado los "29 imprescindibles" para celebrar el gran día con estilo. (en la foto de arriba, los encontrarás).

Larga vida y feliz al Príncipe Guillermo & Catherine Middleton!!!