Monday, 9 May 2011

Soldier_Eggs


Last Saturday we went to a local Farm market and bought a couple of beautiful goose eggs, expensive if you buy them every day, but delicious is you do time to time. 
As I recently discovered the pleasure of "Soldier_Eggs" or "Eggs and Soldiers", I know that here in England many people take them for breakfast and also can be the lunch for kids as they just love them.

We normally place the eggs in boiling water, being helped with a spoon to do not crack the egg into the water. The cooking time varies from soft-boiled vs. hard-boiled. If you like a soft yolk, plenty to dip your bread in it, you need to cook it for 1-4 minutes, instead if you prefer it more hard, you need at least 15 minutes, however, you will minimize the amount of yolk and no much left for dipping!
For a goose eggs, we normally cook  them for 7-9 minute. 

We normally take our "soldiers", pieces of bread cut in rectangular shape and with the spread of butter and marmite it together. Just a bit of marmite because it is very strong but very healthy!

So when the eggs are boiled, take them from the pan with the spoon and place them in the eggcup. With a little spoon, crack the shell of the egg on the top and open it. Peel some of the shell-skin around the top and start dipping some of your soldiers into the soft yolk....mmmm it is delicious!
Normally you dip all your bread into the yolk until it is finished and then you eat the rest of the egg-white with the spoon.

It is a simple dish, very popular and very healthy! However, not for everyday as it is bad for your cholesterol.
PS. I found another variation for the "soldiers" in which instead of using bread, they did it with green asparagus rolled in thin parma ham and roasted in the oven. I did not try it yet but sooon ;)



















El pasado sábado fuimos a un mercado local y compramos un par de huevos de ganso, los cuales son caros si los compras todos los días, pero de vez en cuando es una exquisitez.

Como recientemente he descubierto el sencillo placer de los "Soldier Eggs" (huevos pasados por agua) que aquí en Inglaterra la mayoría de las personas lo toman para el desyuno pero que también es el almuerzo de los niños que les encantan!

Normalmente ponemos los huevos en agua hirviendo, ayudados de una cuchara para que al echarlos no se rompan. El tiempo varía según los gustos, normalmente para que tenga yema y se pueda mojar bien, se necesitan 4 minutos, y si te gustan más hechos, como 15 minutos, aunque estará muy hehco y la yema no se podrá mojar bien. Para los huevos de ganso, el tiempo de cocción es de 7-9 minutos aprox.

Para los "soldiers" se utilizan trozos alargados de pan fresco o pan de molde, untados con un poco de mantequilla y de Marmite, sólo un poco de ésto porqye es muy fuerte en sabor pero muy sano!!

Cuando los huevos están cocidos se sacan con la misma cuchara y se ponen cuidadosamente en los "eggcups" (tacitas para los huevos). Con una cucharita se rompe la parte de arriba del huevo y se abre. Pelamos alrededor de esta abertura y a mojar los trozos de pan...mmmmm está delicioso! Se unta el resto del pan en la yema hasta que se termina y después te comes el resto de la clara con la cucharilla.

Es un plato sencillo, muy popular y muy sano! Aunque no para todos los días... cuidado con el colesterol ;)
PD. Otra variación para los "soldiers" que encontré en un libro de cocina es espárragos verdes enrrollados en jamón serrano y asados al horno, sólo un poquito para que estén crujientes. No lo he probado todavía, pero muy proooontooo.

No comments:

Post a Comment