This is one of my favorite soups ever! The recipe is from The Wagamama Cookbook which I got it for my last birthday from my lovely partner. I discovered WAGAMAMA restaurants in my first stage of living in London in 2001 and was my cousin Yolanda to introduce me to this new eating experience which i will never forget!
I DO LOVE Wagamama and now, I can cook the recipes at home! isn´t so niceee?
CHICKEN RAMEN SOUP
Chargrilled chicken and noodle soup with pak choi and bamboo
Combine noodles, hot stock, fresh vegetables and lightly grilled chicken and you have a complete meal in a bowl. Fast food really doesn´t get better than this.
2 boneless, skinless chicken breasts
vegetable oil
salt and white pepper (although I used black pepper)
250g (9oz) ramen noodles
1 litre (1 3/4 pints) chicken or vegetable stock (I used chicken stock*)
2 pak choi, trimmed and roughly chopped (or 2 handfuls of baby spinach leaves)
12 pieces menma (canned bamboo shoots), drained
4 spring onions, trimmed and finely sliced
chicken stock* (when you want something to eat now!)
2 good-quality chicken stock cubes - 1 leek, finely chopped - 1 carrot, roughly chopped - 2.5cm (1in) piece of fresh ginger root, roughly chopped - 1 litre (1 3/4 pints) water
Combine all the solid ingredients in a pan, cover with the water, bring to the boil, strain and proceed.
1. Preheat the grill or griddle pan. Lightly oil and season the chicken breasts and grill for 4 minutes on each side, or until cooked through. Allow to rest for 5 minutes, slice on the diagonal and set aside.
2. Cook the noodles in a large pan of boiling water for 2-3 minutes until just tender. Drain, refresh under cold running water and divide between 2 bowls.
3. Heat the chicken or vegetable stock until boiling. Put the pak choi on top of the noodles and ladle in the stock. Top with sliced chicken, menma and spring onions.
Esta es una de mis sopas favoritas! La receta es del Libro de Cocina de Wagamama el cual me regaló mi novio mi pasado cumple. Descubrí los restaurantes de WAGAMAMA la primera vez que estuve viviendo en Londres, allá por el 2001 y fue gracias a mi prima Yolanda, que me introdujo en esta nueva experiencia, la cual no olvidaré jamás!
ADORO Wagamama y ahora que tengo el libro, puedo preparar las recetas en casa! No es maravilloso?
Esta es mi primera receta del libro, y muchas más vendrán... Me apetecía empezar por la que más me gusta y aquí está :)
CHICKEN RAMEN SOUP
Combina noodles, caldo, verduras frescas y pollo a la plancha y tendrás una comida completa en un sólo plato. La comida rápida nunca fue mejor que ésto.
2 pechugas de pollo
Aceite de girasol
sal y pimienta blanca (aunque yo he usado pimienta negra)
250g (9oz) ramen noodles
1 litro (1 3/4 pints) de caldo de pollo o de verduras (Usé caldo de pollo*)
2 pak choi, cortadas en trozos (o 2 manojos de espinacas baby)
12 trozos de menma (trozos de bamboo en lata), escurridos
4 cebolletas, cotadas en láminas finas
caldo de pollo* (rápido!)
2 cubitos de caldo de pollo - 1 puerro, laminado - 1 zanahoria, en trozos - 2.5cm (1in) de gengibre, partido en trocitos pequeños - 1 litro (1 3/4 pints) de agua
Combinar todos los ingredientes en una cacerola y ponerlo a hervir, cocer por unos minutos a fuego lento.
1. En una sartén poner un poco de aceite de girasol y freir los filetes de pollo a la plancha previamente sazonados con sal y la pimienta. Cocinarlos durante 4 minutos por cada lado. Después retirarlos del fuego, dejar reposar por 5 minutos y después cortarlo diagonalmente y dejarlo a un lado.
2. En una cazuela hervir un poco de agua y cocer los noodles cuando hierva el agua, durante 2-3 minutes hasta que estén tiernos. Escurrirlos, y pasarlos por agua fria. Dividirlos en dos platos o cuencos.
3. Calentar el caldo de pollo o verduras hasta que hierva. Poner el pak choi (o espinacas) encima de los noodles y añadirlo al caldo. Añadir encima el pollo cortado, el bamboo y la cebolleta laminada. BON APETIT!!!
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