Tuesday, 20 December 2011

Spanish Potatoes :-)



A couple of weekends ago, after some digging and preparation of the soil of our new allotment, Les, a super green-fingers man, gave us a bag full of nice potatoes from his harvest this year. These taste oh-my-god, sooo good!








Since I do love Potatoes... yesterday, looking for some inspiration I found this recipe from Sarah_Jayne which she picked from BBC Good Food Magazine. I have slightly modified and it is so easy, anyone can cook it! Bon Apetit!

Ingredients
2 tablespoons oil
3 tablespoons tomato paste
1 tablespoon smoked paprika
28oz (0.8kg) potatoes, cut into small chunks
3 garlic cloves
1/2 lemon juice
1/2 cup flat leaf parsley, roughly chopped

Directions
1. Pre-heat the oven/grill 200 degrees.
2. Peel the potatoes and cut them in small chunks
3. You can boil them (but I use the microwave instead). Cook them until they are tender but not too much. For me is around 4-5 min.
4. In a bowl mix the oil, paprika, tomato paste and the garlic finely chopped.
5. Then coat the potatoes thoroughly in it and season well with salt and pepper.
6. Put the potatoes with the mixture in a baking tray and grill them until they roast a bit, so the outside it crispy and the inside is soft. Five min before end of cooking, sprinkle over the lemon juice and return to the oven.
7. Serve with the parsley scattered over.


Hace un par de fines de semana, cuando estábamos en el huertecito preprarando la tierra para el cultivo del próximo año, Les, un señor que tiene un huerto espectacular, nos dió una bolsa llena de patatas y madre-mia, saben a Gloria!

Y como adoro las patatas... ayer, buscando una receta para inspirarme, econtré esta de Sarah_Jayne la cuál ella vió en la BBC Good Food Magazine. La he modificado un poco y es tan fácil que cualquiera puede hacerla! buen provecho :-)

Ingredientes
2 cucharas aceite
3 cucharas de salsa de tomate
1 cuchara de paprika ahumada (puedes usar normal)
0.8kg patatas, cortadas en trozos
3 dientes de ajo
1/2 zumo limón
1/2 taza de perejil, picado

Modo de hacerlo
1. Precalentar el horno/grill a 200 grados.
2. Pelar las patatas y cortarlas en trozos
3. Puedes cocerlas (aunque yo he usado el microondas). cocerlas hasta que estén un poco tiernas pero no mucho. Unos 4-5 min.
4. En un cuenco mezclar el aceite, la paprika, la salsa de tomate y el ajo muy picadito.
5. Con la mezcla cubre bien todas las patatas y después sazónalas con sal y pimienta negra molida.
6. Pon las patatas en una fuente y gratinalas hasta que estén crujientes por fuera y suaves por dentro. 5 minutos antes de que termine la cocción echa el zumo de limón sobre las patatas.
7. Servir con el perejil picado por encima.


No comments:

Post a Comment