Thursday, 14 April 2011

History_Of_Pie


Back to 9500BC, Egyptians used to enjoy a tasty honey filling inside a cover of oats, wheat, rye and barley to make sweet pastries. Historians say the Greeks created a flour and water paste to wrap around meat so it was easier to carry on the long sea journeys. The Romans added salts and spices to preserve the flavour of the meat. Pie cooking spread through Europe with regional variations made from local foods and available meats.

However, it is the UK where pies came into their own as "the working man´s lunch". With their chunky fillings of meat, vegetables and gravy packed into delicious pastry, they provided a complete hand-held meal without the need for knives and forks.
Inhabitants of Wigan, in Greater Manchester, are known as "pie-eaters", a nickname that dates from the 1926 General Strike when starving miners were said to be eating humble pie when they were forced back to work.

The World Pie Eating Championship takes place in the town every year. Reigning champ Neil Collier took only 23.91 seconds to down his steaming meat pie.

In England there is the well-known "British pie week" which it is hold on 7-13 March. All the supermarkets and local markets offer great variety of pies and pies recipes to celebrate altogether. My favorites are the "chicken and mushrooms pie" and also the "small handmade pork-pie"...delicious!!!

Allá por el año 9500BC, Los Egipcios solían disfrutar de un delicioso relleno de miel cubierto con avena, trigo, centeno y cebada para hacer dulces pastelitos.
Historiadores dicen que los Griegos crearon con harina y agua una masa para envolver la carne y así facilitar su transporte en sus largos viajes por mar. Más tarde, los Romanos añadieron sales y especias para conservar el sabor de la carne. Entonces la creación del pastel o empanada se difundió por toda Europa  con sus distintas variaciones dependiendo la región y la carne disponible.

Sin embargo, es en UK dónde las empanadas se convirtieron en "el almuerzo de los trabajadores". Con sus gruesos rellenos de carne, verduras y jugo de carne envueltos en deliciosas masas, proveían una comida completa sin el uso de cuchillos y tenedores.

Los habitantes de Wigan, Greater Manchester, son conocidos como los "comedores de empanada", un sobrenombre que fecha desde la Huelga General en 1926 cuando los hambrientos mineros comían una modesta empanada y eran forzados a volver al duro trabajo. Desde entonces y cada año, el campeonato mundial de empanadas se lleva a cabo en esta ciudad, siendo el actual campeón Neil Collier que tardó sólo 23.91 segundos en comerse su empanada de carne.


En Inglaterra, se celebra la "Semana de la empanada Británica" la cual es del 7 al 13 de Marzo; todos los supermecados y mercados locales se llenan de estos pastelitos y empanadas, ofreciendo una gran variedad para festejarlo todos juntos.
Mis favoritas son: la de pollo con champiñones y la de cerdo... simplemente deliciosas!!!



2 comments:

  1. Great post! are you going to share your favourite recipe too? I would like to try it, I love torte salate that are the italian answer to pie :-)

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  2. Need some more practice before, however, I noted and I will look forward to it in another post :)
    thanks for your comments x

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